Medicamente originale sau generice?

09:12

     Ce preferati medicamentul original sau generic? Medicamentul generic este înlocuitorul ,produsul mai ieftin existent pe piata cu aceeasi substanța activă și concentrație ca si medicamentul original. Medicamentele generice sunt fabricate după aceeasi reţeta ca si medicamentelor originale,  şi  sunt avizate de agenţiile de reglementare a medicamentului.Medicamentele originale sunt cele fabricate de producătorul care le-a inventat și le-a introdus primul în fabricație. Atunci cand medicamentul original își pierde patentul pe piața farmaceutică apar medicamentele similare. Substanțe precum olanzapină rosuvastatină, atorvastatină, venlafaxină, au ajuns să aibă un număr de ordinul zecilor de medicamente generice.
În ceea ce privește dezbaterea original comparativ generic părerile sunt împărțite .
 Despre generice se spune ca sunt copii ale medicamentelor originale și că diferă doar ambalajul si excipienții care nu influenţează  efectul terapeutic şi nu produc reacţii adverse.Producatorii medicamentelor generice nu sunt obligati sa foloseasca aceeasi excipienti ca in cazul medicamentelor originale.Excipientii sunt substante sau amestecuri de substante considerate inactive , care se incorporeaza in medicamente.
 Agenţia Americană a Medicamentului şi Alimentului (FDA) le clasifica drept medicamente sigure cu aceeaşi  concentraţie ,calitate  şi puritate precum cele originale.
Referitor la preț acesta este simţitor mai mic la medicamentelor generice .  Prețul mai mare al medicamentelor originale se justifica prin sumele cheltuite în fazele de cercetare și aprobare ale medicamentului.
In concluzie atât originalul cât și genericul conţin aceeași substanță activa ,au aceleasi proprietati,acelasi efect
.http://www.agerpres.ro

You Might Also Like

0 comentarii

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like us on Facebook

Flickr Images