Cititul bolilor in ochi

12:46

      Irisul este precum o amprenta,este unic si orice pata descoperita pe el poate indica o suferinta grava.
Multe boli pot avea manifestări  la nivelul ochilor.Lista este una lungă: afecţiunile ale tiroidei,  afecţiuni autoimune, diabetul zaharat, bolile de inima, boli rare ereditare, SIDA, cancerul, anevrisme, icter şi alte afecţiuni hepatice si multe altele.In ochiul drept se vad organele din partea dreapta a corpului, iar in cel stang, partea stanga a corpului.Specialistii spun ca  irisul arata ca si un ceas un si este impartit in 12 parti, care corespund orelor.
In dreptul fiecarei ore se gasesc organele organismului uman.
  Ora 12 este creierul, care se vede in amandoi ochi, ora 2 - capul, ora 3 - rinichii, ora 4 - intestinul, ora 5 - stomacul, ora 6 - zona pelvina, ora 7 - ficatul.
ora 9-inima iar urechea la ora 10.
Modificarea culorii irisului in zonele respective arata care organe sunt afectate. Nervul optic ,fiind direct legat de creier este conectat cu toate organele şi sistemele corpului asadar irisul este ca un ecran, pe care se proiectează sistemul nervos autonom furnizând informaţii despre tot ce se întâmplă în organism.
Ochii roşii : Poate apare o pată roşie, adica un vas s-a spart in urma unui traumatism asupra globului ocular sau în urma unei hipertensiuni arteriale. Daca sunt mai multe vase roşii dilatate este semn de iritatie conjunctivală gen :o conjunctivită alergică, bacteriană, virală sau chiar parazitară.
Ochii cu pupile diferite.Aceasta situatie se poate intalni inafectiuni de genul : leuconevraxita,accidente vasculare cerebrale sau alte probleme neurologice, sifilis, în afecţiuni ale nervului optic.Ochi îngălbeniţi. Cand albul ochilor se ingalbeneste,Mici umflături de culoare galbena pe ochi.  Indică un nivel ridicat de colesterol şi trigliceride în organism.
Ochii bulbucaţi. Dacă pe parcursul vremii observaţi că ochii unei persoane devin mai proeminenţi, dacă se ajunge ca pleoapele să nu se mai inchidă normal, atunci poate fi vorba de exoftalmie, o reacţie imunitară care apare în cazul unei afecţiuni de tiroidă.
Pleoapele căzute. Dacă persoana prezinta in timp o cadere a pleoapelor poate fi ori semn al imbatranirii sau  o afecţiune care scade tonusul  al pleoapelor gen miastenia gravis.Daca ti se umfla ochii:dimineaţa in special dacă vă treziţi cu ochii umflaţi,  pleoapele pufoase ,edem ,  zona cearcănelor este inflamata, pufoasă, poate insemna o afecţiune renală ori chiar una cardiovasculară.
Dacă vederea se înceţoşează, poate fi  cataractă sau alte boli oftalmologice.
Pupilele mărite sau micşorate pot fi semnul unor intoxicaţii,  sau tumori cerebrale. O pupilă mărită se intalneste in intoxicaţiile cu alcool, medicamente sau droguri iar o pupilă micşorată poate sugera intoxicaţia cu ciuperci sau pesticide.Inflamaţiile ochilor, pot anunţa o infecţie în organism gen abces dentar sau sinuzită.Pupila albă - cataractă, ochii verzui - glaucom.O pupilă albă la adult inseamna cataractă, iar la copil o tumoare oculară. O pupilă mică poate semnala o inflamaţie grava a ochiului.-Zbaterea de la nivelul ochiului-stresul care opreste absorbtia de vitamina B.Inele in jurul irisului
Cauze : colesterol marit, boala lui Wilson.Pleoape palide (pe partea interioara)
Cauza : anemie.

You Might Also Like

0 comentarii

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like us on Facebook

Flickr Images