Cauze stare de voma dimineata

04:27

  
              Aceasta stare nu este o boala in sine ci un simptom,un semnal de alarma pe care ni-l transmite organismul ca ceva nu este in regula.Centrul care declanseaza voma se afla in creier si este in stransa legatura si cu urechea interna prin intermediul nervilor de la stomac.Aceste stari de rau nu trebuiesc deloc neglijate putand fi semnul aparitiei unor boli .De cele mai multe ori e doar o modalitate de aparare a organismului in urma unor excese alimentare,indigestii,intoxicatii.
Daca simtiti arsuri in zona superioara a abdomenului si la nivelul gatului iar alimentatia le amelioreaza, puteti avea ulcer sau gastrita(inflamatia mucoase gastrice)ce poate fi cauzata de unele medicamente gen aspirina,cortizonice de diabet,hepatite virale,de bacteria helicobacter pylori(daca se va evidentia la analize prezenta acestuia se va administra antibiotic gen amoxicilina la recomandarea medicului),mod alimentar dezordonat,stres si poate evolua de la autocicatrizare pana la leziuni si hemoragie gastrica,aceste afectiuni sunt insotite frecvent de greata si trebuie de sa evitati:alcoolul,cafeaua,tutunul.Ca si tratament se va recomanda un pansament gastric,antiacide antisecretorii gen Controloc 1/zi sau Omeprazol administrate dimineata inainte de masa,Metoclopramid pentru ameliorarea starile de voma iar petru bacteria Helicobacter Pylori se vor administra 2 antibiotice gen Claritromicina si Metronidazol.Dozele si timpul de administrare le va stabili doar medicul.
Continutul vomei poate determina cauza bolii.Varsaturile cu bila(sau fiere de culoare galben-verde)gust amar ca pelinul,pot fi semn de intoxicatie.Bila este un lichid galbui produs zi si noapte de celulele ficatului ajungand chiar si pana la 1litru in 24de ore si contine:bilurubina,colesterol,lipide,proteini si o solutie apoasa de saruri biliare.Sarcina bilei este sa faca alimentele grase usor digerabile(grasimile fiind fragmentate in globule mici de colesterol)sa faca posibila absortia vitaminelor A,K si D,neutralizarea acidului gastric.Evacuarea greoaie a bilei va declansa greata,varsaturi,balonare,dureri abdominale.Tratamentul consta in regim alimentar adecvat evitand grasimile si tratament medicamentos constand in coleretice(cresc secretia biliara) gen Colebil,Bilichol,prokinetice(stimuleaza motilitatea gastrointestinala) gen Motilium,Metoclopramid si antispastice(tratamentul simptomatic al durerilor din colica renala,biliara,sindromul intestinului iritabil) gen No-spa,Scobutil.
Varsaturile cu sange-pot fi semn al unei hemoragii interne.Exista hemoragii interne in care sangele ramane in interiorul organismului si hemoragii interne exteriorizate ,sangele ajunge in afara organismului printr-o cavitate ce face legatura organismului cu exteriorul cum ar fi in epistaxis,otoragia(curgerea sangelui din urechi)hematemeza(voma cu sange),hemoptizia(tusea urmata de eliminari de sange din plamani),hematuria(eliminarea de sange prin urina)

Varsaturile de culoare maro-negru-hemoragie interna extrem de periculoasa,din vasele mari ale esofagului sau stomacului.
Melena-eliminarea de sange prin scaun,fecalele pot avea o culoare neagra,lucioasa.
Enterohemoragia-hemoragie intestinala.
Asadar greata sau voma pot fi simptomele unor boli ale esofagului,intestinului,stomacului(greata,varsaturi,arsuri dureri abdominale sau gastrice) ,ficatului(greata,varsaturi,dureri abdomiale severe,ingalbenirea pielii,ochilor,urina inchisa la culoare,fecale decolorate-hepatita)sau tractului biliar(greata,varsaturi,febra,frisoane,diaree,dureri abdominale severe).
Tensiunea arteriala marita/scazuta poate da stari de greata /voma,ameteli.
Meningita-dureri severe de cap,greata,varsaturi,febra.
Migrene-dureri puternice de cap,intoleranta la lumina,la zgomot,la mirosuri,greata,varsaturi.
Greturile si varsaturile mai pot apare si in multe alte afectiuni de aceea cel mai bine este sa consultati medicul:emotii puternice si stres,anevrism cerebral,apendicita,faringita si amigdalita,astm bronsic,gastroenterita,rau de miscare,sarcina,hernie inghinala,ocluzie intestinala,intoxicatie cu metale grele,anorexia si bulimia,hematom intracranian etc.
http://topcosmetice.blogspot.ro/2014/04/cauze-stare-de-voma-dimneata.html
Sursa: http://www.sitemedical.md/content/grea%C5%A3a-%C5%9Fi-voma-la-copii-%C5%9Fi-la-adul%C5%A3i-cauzele-posibile-c%C3%A2nd-s%C4%83-v%C4%83-adresa%C5%A3i-medicului-tratament

You Might Also Like

14 comentarii

  1. Articolul contine maaari erori
    Exemple
    Varsaturile cu sange-semn al unei hemoragii interne-
    -Hemoragia interna se produce intr-un spatiu care nu are legatura cu
    exteriorul - de exemplu in burta; sangele eliminat prin varsaturi poate
    proveni din cavitatea bucala, faringe, esofag, stomac sau duoden, toate
    avand legatura cu exteriorul; deci nu este hemoragie interna

    Varsaturile de culoare maro-negru-hemoragie interna extrem de periculoasa.
    -Aceeasi greseala, plus ca scaunul maro nu are nici o legatura cu o
    sangerare, iar prin scaun se poate elimina si sange rosu.
    Puneti un specilist sa va revizuiasca textele inainte de postare ca
    induceti oemenii in eroare

    Cu stimă,
    AV Ditoiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista hemoragii interne exteriorizate gen epistaxis,hemoptizie,hematemeza.In hemoragiile digestive superioare sangele ajunge in scaun primn defecatie-melena.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sm voma in fiecare dimineata si doar saliva ca o spuma alba si ma doare in zona ficatului am facut o radiografie si medicul de familie asa mia spus am luat fiobilin si tot nu ma simnt bine nu stiu ce sa mai fac va rog ajutatima!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consult la Gastrologie,trebuie sa faceti o endoscopie gastrica sau tranzit baritat esofagian.De asemeni regim pana la3luni fara nimic acru,acidulat,fructe citrice,otet,mere,ciocolata,alcool,prajeli,tutun,ceapa cruda,usturoicrud,fasole,varza,afumaturi..si trebuie urmat tratamentul dat de medic care poate contine esomeprazol 1/zi dimineata inainte de masa,redigest 3/zi inainte de masa,ceai gastric.Ultima masa cu doua ore inainte de culcare.Persoanele supraponderale trebuie sa slabeasca.

      Ștergere
  4. Am si eu o problema am 41 ani nu fumez nu beau alcool dim cand ma trezesc am stari de voma si parca am o flegma in gat ma astup.si mai am stari de voma cand simt un miros urat ce ar putea fi

    RăspundețiȘtergere
  5. Am stari de voma dimineata cand ies afara dar nu vomit si o flegma in gat care nu se rupe ce ar putea fi

    RăspundețiȘtergere
  6. Am stari de voma dimineata cand ies afara dar nu vomit si o flegma in gat care nu se rupe ce ar putea fi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre starea de greata putem spune ca este un semnal de alarma transmis de organism, ca sa ne arate ca nu tolereaza ceva sau ca are o problema cu simtul mirosului/echilibrului. Centrul care declanseaza starea de voma se afla in creier iar acesta este legat prin intermediul nervilor de stomac si totodata si de organul echilibrului (urechea interna).
      De cele mai multe ori iminenta vomei este anuntata de o senzatie de sfarseala la stomac apoi apar transpiratie rece si senzatia de ameteala(cauza fiind scaderii tensiunii).Greata poate sa apara in problemele de stomac sau fiere mai "sensibile", oboseala, surmenaj.Pe scurt
      probleme cu stomacul sau o vezica biliara (fierea) lenesa pot da senzatii de greata la mirosuri. Trebuie sa faceti investigatii sa vedeti exact ce intretine gastrita daca asta e (eventual test pentru helicobacter pylori) si tratament cu antiacide gen medicamente pe baza de pantoprozol cum ar fi Controloc 1/zi dimineata inainte de masa 2saptamani,Redigest 3/zi inainte de mese,maalox se sug 2/zi dupa mese.Pe masura ce se va remedia problema stomacului o sa dispara si sensibilitatea la mirosuri.Pentru senzatia de sufocare:cred ca e tot de la stomac care prin balonare apasa pe diafragma in sus si da aceasta senzatie de sufocare.Mai poate si pe sistem nervos atunci puteti incerca sa luati si capsule valeriana.Daca fierea nu functioneaza cum trebuie si de aici apar greata,balonari se pot lua Colebil 2/zi ca sa stimuleze productia de bila si un prokinetic cum e Motilium 2/zi timp de 2saptamani.Daca puteti reveniti cu detalii daca urmati tratament si va ajuta poate mai sunt si alte persoane care au aceleasi simptome si au nevoie de ajutor.
      .

      Ștergere
    2. Multumesc dar mai am si un prolaps de valva mitrala dr cardiolog spune ca nu e asa grav dar eu am dureri in jurul inimi palpitatii iau tratament cu betalok 50 2 pe zi.betaserc 2 pe zi.aspacardin 10 zile 3 pe zi.si stresclin 1 seara si obosesc la efort nici nu pot merge la servici am renuntat ce sa fac

      Ștergere
    3. 99% din persoanele cu această boală nu prezintă simptome sau foarte ușoare, nefiind nevoie de nici un tratament.
      Valva mitrală este una din cele patru valve din inimă și este localizată între atriul stâng și ventriculul stâng cu rolul sa
      reglementeze circulația sangvină.Valva mitrală are două clape ce se deschid pentru a permite sângelui să intre în ventriculul stâng, și se închid pentru a nu pătrunde sânge în atriul stâng.
      Când aceasta valva prolapsează si scoate un sunet neobișnuit ,murmur cardiac,curgerea sângelui se intampla in modul invers. În general acest prolaps este cauzat de îngroșarea uneia dintre cele doua clape ale valvei sau chiar a amândurora.
      Dintre simptome:stări de oboseală și slăbiciune
      – amețeală
      – dureri în piept atipice
      – dificultăți respiratorii în efort sau repaus
      – palpitații sau aritmie cardiacă
      – leșin (simptom rar)
      – anxietate, depresie (cauzate de celelalte simptome)
      Principalele cauze ale apariției simptomelor sunt creșterea adrenalinei si lipsa de magneziu dar poate fi si pe fond ereditar.Majoritatea persoanelor cu prolaps de valvă mitrală au deficit de magneziu.Este recomandat ca tratament magneziu 200mg de două ori pe zi si Coenzima Q10 50 mg pe zi dimineata.In afecțiunile moderate spre severe se poate lua si un supliment cu L carnitina 500mg pe zi.Exista
      Walmark Coenzima Q10 + Carnitina 30 capsule și magneziu sa luati separat cum ar fi Magnerot 1pe zi .

      Ștergere
  7. Am 3 zile in care ma trezesc dimineata cu stari de voma,incerc sa nu vomit dar nu ma pot abtine se exemplu:
    Vomit un lichid galben cu flegme
    Vomit tot ce mananc
    Ce se poate intampla? Ce trebuie sa fac

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vomitat un lichid galben verzui ,dureri abdominale și transpirație. Ce poate fi

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineața. Am o fata de 18 ani fumătoare din noiembrie 2021 nu este f bine din când în când vomita dar nu tot bolul alimentar și se întâmpla mai mult la efort fizic fiind voleibalista. De un timp acest vomitat sa Indesit a făcut investigații are doar o ușoară anemie. In rest nimic dar tot vomită și chiar tratamentul dimineața când îl ia. Nu știu încotro să o luăm. Menționăm că suntem clasa 12 și că nu am făcut endoscopie. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like us on Facebook

Flickr Images