Alege marimea corecta la incaltamintea copilului tau

13:18



Nu trebuie sa consideram piciorul copilului doar un picior de adult in miniatura. Ligamentele si oasele copiilor sunt destul de moi, sensibile si asadar usor de afectat.Trebuie sa avem grija pentru ca, piciorul este inca neformat si tinde sa ia forma pantofului in care e incaltat, daca pantoful ii este prea mic, ii poate stopa evolutia piciorului sau ii va crea alte probleme in viitor.
 In primii 2 ani de viaţa ,piciorul copilului creste cam cu 2 cm pe an, ceea ce inseamna cam 0.16cm masura lunar. Peste 2 - 3 ani, cresterea se face cu aproximativ 1,5 cm sau jumatate de masura la fiecare 3 luni, apoi pana la varsta de 15 ani, piciorul va creste cu circa 1 cm pe an.
Pentru ca incaltintea aleasa sa fie perfecta copilului, trebuie sa ne asiguram ca intre varful degetului mare si varful pantofului ramane un spatiu de 1,5 cm, spatiu care ii da voie piciorului sa se aseze cat mai confortabil in timpul mersului si sa se dezvolte armonios .Trebuie sa masuram mai intai piciorul copilului, apoi la incaltaminte sa masuram partea dinauntru a talpii (brantul)nu exteriorul talpii .Sa avem in vedere sa fie o diferenta dintre ele de 1,5 cm,adica pantoful in interior sa fie mai mare cu 1.5cm decat am masurat noi talpa copilului.Exemplu:daca masura talpii copilului este de 13cm ,in interior pantoful trebuie sa masoare 14.5cm si  pantoful se va potrivi perfect.

You Might Also Like

0 comentarii

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like us on Facebook

Flickr Images