Despre islam și musulmani

01:21


  Religia islamică a fost fondată în secolul al VII -a ,de către un om numit Mahomed.Acesta a  povestit că a fost vizitat de  îngerul Gabriel,iar vizitele au continuat timp de aproximativ 23 de ani, până la moartea lui Mahomed.Îngerul, i-ar fi revelat cuvintele lui Dumnezeu,  „Alah” în limba arabă și la musulmani, revelații care alcatuiesc alcătuiesc Coranul, cartea lor sfântă,cum este la noi Biblia. Coranul se pastreaza pe un raft înalt infasurat intr-o panza curata si inainte de a citi, se spala ca pentru rugaciuni .Islamul spune că Alah este singurul Dumnezeu adevărat iar Mahomed a fost profetul Lui .Musulman” este totuna cu „ cel care se supune lui Alah”. Islamul se  considera a fi  singura religie adevărată, din care se trag toate celelalte religii .Musulmanii isi bazeaza viata de zi cu zi pe 5 stâlpi/ritualuri:1. Mărturisirea de credință: „Este un singur Dumnezeu adevărat (Alah) și Mahomed este Mesagerul (Profetul) lui Dumnezeu.”2. Rugăciunea: în fiecare zi trebuie rostite cinci rugăciuni.
 3. Dărnicia: trebuie să dăruiești săracilor, pentru că totul vine de la Alah.
 4. Postul: pe lângă postul ocazional, toți musulmanii trebuie să postească în timpul sărbătorii Ramadanului (luna a noua în calendarul islamic).
 5. Hajjul: pelerinajul la Mecca (Makka) ar trebui făcut cel puțin o dată în timpul vieții (în timpul lunii a douăsprezecea din calendarul islamic).Islamul afirmă că Iisus a fost un profet mare , nu Fiul lui Dumnezeu numai Alah e Dumnezeu,islamul susține că , deși născut din fecioară, a fost creat, din țărâna pământului si nu cred că Iisus  a murit  rastignit; Diferenţa mare între creştinism şi islamism este că musulmanii nu cred că Iisus ar fi fiul lui Dumnezeu.Islamul este a doua religie in lume ca numar de adepti dupa crestini.Centrul islamului este  Kaaba, in Mecca, Arabia Saudita.In ordinea numarului de adepti musulmani:prima tara ar fi Indonezia cu cel mai mare numar,Pakisran,India,Bangladesh,China,Rusia si Europa.Forma de salut la musulmani: "salam"si inseamna "mantuirea /pacea fie cu tine.Toti musulmanii respecta 6reguli elementare:Credinta doar in Dumnezeu,Credinta in toti profetii si mesagerii lui Dumnezeu,Credinta in cartile trimise de Dumnezeu,Credinta in ingeri,Credinta in Ziua judecatii si Inviere,Credinta in destin.Mormantul profetului Mohamed se afla in Arabia Saudita,Medina.ÎNDEMNURI LA LUPTĂ ȘI VIOLENȚĂ ÎN CORAN:

In Coran, Al-Baqara'' Luptati întru calea lui Dumnezeu cu cei care lupta împotriva voastra. Nu fiti călcători de lege, căci Dumnezeu nu-i iubeste pe calcatorii de lege. (190) OMORÂȚI-I ORIUNDE-I ÎNTÂLNIȚI, izgoniti-i din locul de unde va vor fi izgonit. Ispita este mai apriga decat uciderea. Nu va razboiti cu ei In preajma Moscheei celei Sfinte, daca ei nu pornesc lupta cu voi acolo. Daca se lupta cu voi, omorati-i, caci aceasta este rasplata celor tagaduitori. (191) Daca ei se opresc, sa stiti atunci ca Dumnezeu este Iertator, Milostiv. (192) LUPTAȚI-VĂ CU EI PÂNĂ CÂND NU VA MAI FI NICI O ISPITA, CI VA FI DOAR LEGEA LUI ALAH. DACA SE OPRESC, NU-I VRAJMASITI DECAT PE CEI NEDREPTI. '' .
Shahada – Crezul musulman
“Cred în Dumnezeu (Allah); şi în îngerii Săi; şi în scripturile Sale; şi în Ziua de Apoi; şi în Soartă, că Binele şi Răul sunt de la Dumnezeu (Allah), şi în Înviere după moarte. Mărturisesc că nu există nimic de veneraţie în afară de Dumnezeu (Allah); după cum mărturisesc că Mohamed este trimisul/mesagerul Său”.Casatoria cu un musulman: 
Ortodoxia nu accepta căsătoriile dintre creştini şi musulmani.Islamul in schimb recunoaşte căsătoria dintre un bărbat musulman şi o femeie creştină dar nu şi dintre o femeie musulmană şi un bărbat creştin.Pentru săvârşirea unei căsătorii, este nevoie ca atat soţul cat şi soţia să fie botezaţi ortodocşi altfel nu se va putea oficia în Biserica Ortodoxă Taina Sfintei Cununii, ci doar cu trecerea lui la Ortodoxie (Botez).Copiii al căror tată este musulman sunt în automat musulmani.
Citat de pe alt site scris de un preot:Iisus Hristos s-a născut din fecioară (acceptat şi de Coran).
► Mohammed s-a născut ca un om normal, prin păcat.
► Iisus Hristos nu a avut niciun păcat (acceptat şi de Coran).
 ► Mohammed a fost plin de păcate (după Coran).
 ► Iisus Hristos nu a fost niciodată căsătorit.
► Mohammed a avut peste 20 de soţii.
► Iisus Hristos nu a făcut nimic rău nici măcar unui animal.
 ► Mohammed a violat fetele pe care le prindea ca pradă, a omorât şi a spus că aceste lucruri sunt acceptate în faţa lui Dumnezeu.
► Iisus Hristos a murit pentru noi pe cruce, în chinuri, a murit şi a înviat înălţându-se la cer (după Biblie) sau a fost luat de către Dumnezeu înainte ca El să moară (după Coran).
 ► Mohammed a murit ca un om normal, în braţele soţiei lui şi este înmormântat la Medina.
 ► Iisus Hristos a spus să te rogi pentru vrăjmaşii tăi.
 ► Mohammed nu doar a spus să te răzbuni pe vrăjmaşi şi să-i omori, dacă este cazul, dar a şi făcut-o!!!
► Nicăieri în Biblie nu scrie că va veni alt profet după Mohammed (şi nici nu ar fi avut rost, pentru că Iisus a adus legea perfectă).
 ► Mohammed a venit după 500 de ani cu o lege nouă, într-o limbă nouă şi cu o altă viziune despre Moise, Avraam, Iisus şi ceilalţi profeţi.
► Iisus Hristos şi-a extins religia cu cuvântul şi cu dragostea.
 ► Mohammed şi-a extins religia cu sabia, teroarea şi forţa.
► O parte din profeţiile din Biblie se împlinesc în zilele noastre.
► Mohammed nu a făcut nicio profeţie.
 ► Iisus Hristos a făcut nenumărate profeţii şi minuni.
 ► Mohammed nu a fost în stare să facă nicio minune atunci când i s-a cerut.
 ► Paradisul prevestit de Mohammed înseamnă sex cu fecioare, băutură şi mâncare.
► Raiul prevestit de Iisus Hristos înseamnă pace, iubire în Lumina cea neînserată a lui Dumnezeu.http://babylenutapentrusuflet.blogspot.ro/2014/02/casatoria-crestinelor-ortodoxe-cu.html?m=1

You Might Also Like

0 comentarii

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like us on Facebook

Flickr Images